Till våra tidningstryckerier har vi ett brett sortiment som innefattar plåtar för konventionell och vattenfri offset, färg, gummidukar, dukrengöring, häfttråd, skarvtejp och kemikalier.


Plåt 

Fujifilm är ledande i branschen för högkvalitativa offsetplåtar. För violettlaser finns både konventionellt framkallade plåtar samt lågkemi som bara använder en gummeringslösing.
Vidare finns också helt processfria plåtar för termisk CTP. Alla under varumärket Superia.
Superia ZX är den helt nya generationen processfria plåtar Broschyr Superia ZX

Toray's Imprima plåtar för vattenfri offset. De kunder som valt KBA's tryckpress Cortina  i kombination med Toray plåtar kan trycka med bättre skärpa och väsentligt mindre makulatur än de som kör konventionellt. 


Tryckfärg

S & S, Schuite & Schuite Druckfarben GmbH är en ledande tillverkare av färg för rulloffsetindustrin. I Juli 2018 invigdes den nya fabriksdelen i tyska Ichterhausen vilket gör S&S till den modernaste tillverkaren i branschen.


Gummidukar

Conti-Air gummidukar. Tack vare en patenterad metod där man in trycksatta mikrobubblor i det kompressibla skiktet får man en duk som håller betydligt längre än konventionella dukar. Metoden kallas HC - High Compression. Utöver hållbarheten får man även fördelen av minskad risk för formatränder och större tålighet mot kross.


Duktvätt

PoliCrom duktvätt. Till pressar med automatisk duktvätt finns den förindränkta PoliWet i valbara bredder. Vi har även Poli-Cloth Jumbo-rolls, 500 meter, torr dukrengöring för egen tillskärning.


Skarvtejp

BN Tapes har en mycket prisvärd serie av både konventionell dubbelhäftande tejp för rullbyte samt en smart teknisk tejp för rak-splice.
Finns i 38 mm eller 50 mm bredd samt med aluminium eller neutral bas. 
Konventionell dubbelhäftande tejp i 19 resp 25 mm bredd. 


Kemi

Tillsammans med Blueprint har vi ett brett sortiment av kemikalier för rulloffset. Allt från vattenbaserade rengöringsprodukter för daglig användning till tvättvätskor/geler och fuktvatten. .


Häfttråd

Heinrich Erdmann GmbH har tillverkat häfttråd och vajerprodukter av stål 
sedan sent 1800-tal. Nu gör vi företagets produkter inom rulloffsetsegmentet tillgängliga för tryckerier i skandinavien. Häfttråden finns i 0,50, 0,55 och 0,60 mm tjocklek och kan beställas på både 
spole och tunna (250 kg). Vi kan även ta fram mindre volymer för test och utvärdering.


 Vill du veta mer om vårt utbud till tidningstryckerier?

Kontakta Axel Irestedt på 070-717 13 74