Nyhet!
Kolbus BX Motion Pro för tillverkning av wellkartonger i korta serier.

OBS! Missa inte chansen att se BX Motion Pro på Drupa-mässan i Düsseldorf!
28 Maj - 7 Juni
Plats: Hall 1 Monter B55


Med nya BX Motion Pro erbjuder Kolbus marknaden en maskin med nya

möjligheter för tillverkning av förpackningar i wellpapp.

 

Efterfrågan på förpackningar är konstant hög och antalet varianter är mycket stort. För att möjliggöra för producenter att bättre anpassa sig till dagens och morgondagens krav har Kolbus tagit fram nya BX Motion Pro: en maskin som kan växa med ökande behov och krav på en effektiv produktion.

 

Maskinens koncept baseras på en modulär design. Varje modul kan anpassas

individuellt till användarens specifika behov. Kolbus har under konstruktionsfasen lagt särskild vikt vid en robust ramkonstruktion och ett stabila, motoriserade verktyg. Detta gör att maskinen kan bearbeta wellpapp i tjocklekar på ända upp till 15 mm.

 

Lika viktigt som en stabil konstruktion är korta omställningstider. Varje justering av ett format eller val av en ny Fefco-kod utförs inom 60 sekunder tack vare den nya servo- och drivtekniken. Förutom inmatning av format via maskinens touchscreen går det också att ställa in Boxmaker via ERP-system som använder XML-baserad datastruktur.

 

Växer med nya krav på produkterna:

Hittills har det ofta inneburit att wellkonverterare var tvungna att investera i ny teknik när kraven på produkterna förändras. Kolbus nya modulära maskinkoncept ändrar på detta.

 

Exempel:

En standardspecificerad BX Motion Pro kan ha specificerats för vanlig B/C well på 8 mm och verktyg med 100 mm diameter. Om kundens produktionsprofil ändras till att omfatta en majoritet av produkter i trippelwell kan maskinens verktygsmodul bytas mot en modul med 180 mm diameter inom den ursprungliga maskinlayouten. Detta gäller även moduler för skärning, bigning och rillning samt verktyg för borttagning av spill.

 

Den digitala tryckenheten är även den flexibelt konstruerad och kan uppgraderas från 1 x 140 mm skrivhuvud upp till 8 huvuden som kan skriva ut individuellt eller länkas ihop för att producera en stor enskild bild.

 

Maskinen klarar dessutom inline-limning och utskärning av handtagshål och konturer.

BX Motion Pro kan bearbeta ark i upp till 2600 mm x 6000 mm i storlek. Automatisk arkmatning finns som tillval.
"Multi Out" produktion kan också lätt göras med Kolbus BX Motion Pro.


Broschyr och specifikation: Klicka här


Länk till Youtube-video: Klicka här